Mål
Utbildningen – Första hjälpen till psykisk hälsa, är en svensk version av den australiensiska, Mental Health First Aid, MHFA. Syftet är att sprida kunskap om psykisk ohälsa och sjukdom till profession och allmänhet för att minska fördomar och stigmatisering samt att kunna hjälpa/stödja en människa i kris. På ett sätt motsvarar utbildningen en ABC-L utbildning, fast för psykisk hälsa. Vi möter förmodligen oftare personer som har akut psykisk ohälsa än personer som blir akut fysiskt sjuka.

Målgrupp
Dagen vänder sig till dig som arbetar i människonära yrken som personal inom vård och omsorg, samhällets olika servicefunktioner eller som på annat sätt möter unga 12-18 år. Även föräldrar, anhöriga och andra som är intresserade är välkomna.

Ur innehållet
Utbildningen är 12 timmar, två hela dagar med två veckors uppehåll. Alla kursdeltagare får en instruktiv och detaljerad handbok i Första hjälpen till psykisk hälsa. I utbildningen ingår även filmvisningar, enkla uppgifter och övningar i grupp. Efter avslutade utbildningsdagar får deltagarna ett intyg om att de är certifierade Första hjälpare.

Utbildningen är baserad på vetenskaplig evidens och rekommenderas av experter.

Föreläsare
Kursledare är Brita Modig, leg arbetsterapeut, med kand. och certifierad instruktör av Karolinska Institutet.

Datum, tid och plats
Tisdagen den 14 mars och tisdagen 28 mars 2017, klockan 08.30-16.00. Start 08.00 med fika och smörgås. Adressen är Attention, Tjurhornsgränd 6, 121 63 Johanneshov, vid tvärbanans hållplats Linde eller t-bana Globen.

Pris 2 dagar
Ordinarie pris: 4738 inkl. moms (3790 exkl. moms). Medlem i Riksförbundet Attention: 3316 kr inkl. moms (2653 exkl. moms). Stödorganisationer: 1 person till medlemspris.

I avgiften ingår kursboken Första hjälpen till psykisk hälsa (värde 413 kr), deltagarintyg, lunch samt för- och eftermiddagskaffe.

Anmälan
Sista anmälningsdag är den 7 mars och därefter är anmälande bindande. Observera att antalet platser är begränsat (max 15 st).

Anmälningsformulär