Mål
Utbildningen – Första hjälpen till psykisk hälsa, är en svensk version av den australiensiska, Mental Health First Aid, MHFA. Syftet är att sprida kunskap om psykisk ohälsa och sjukdom till profession och allmänhet för att minska fördomar och stigmatisering samt att kunna hjälpa/stödja en människa i kris. På ett sätt motsvarar utbildningen en ABC-L utbildning, fast för psykisk hälsa. Vi möter förmodligen oftare personer som har akut psykisk ohälsa än personer som blir akut fysiskt sjuka.

Målgrupp
Dagen vänder sig till dig som arbetar i människonära yrken som personal inom vård och omsorg, samt samhällets olika servicefunktioner och även alla andra som är intresserade av psykisk ohälsa är välkomna.

Ur innehållet
Utbildningen är 12 timmar, två hela dagar med två veckors uppehåll. Alla kursdeltagare får en instruktiv och detaljerad handbok i Första hjälpen till psykisk hälsa. I utbildningen ingår även filmvisningar, enkla uppgifter och övningar i grupp. Efter avslutade utbildningsdagar får deltagarna ett intyg om att de är certifierade Första hjälpare.

Utbildningen är baserad på vetenskaplig evidens och rekommenderas av experter.

Föreläsare
Våra föreläsare är certifierade instruktörer av KI, Karolinska Institutet och har genomgått deras utbildning.

Brita Modig, kursledare, leg arbetsterapeut, med kand.
Jouanita Törnström, psykiatrisjuksköterska, återhämtningskonsult med brukarerfarenhet.

Datum, tid och plats
Tisdag 7 mars och tisdag 21 mars 2017, klockan 08.30-16.00. Start 08.00 med fika och smörgås. Adressen är Attention, Tjurhornsgränd 6 vid tvärbanans hållplats Linde eller t-bana Globen.

Pris 2 dagar
Ordinarie pris: 4738 inkl. moms (3790 exkl. moms). Medlem i Riksförbundet Attention: 3316 kr inkl. moms (2653 exkl. moms). Stödorganisationer: 1 person till medlemspris.

I avgiften ingår kursboken Första hjälpen till psykisk hälsa (värde 413 kr), deltagarintyg, lunch samt för- och eftermiddagskaffe.

Anmälan
Sista anmälningsdag är den 28 februari och därefter är anmälande bindande. Observera att antalet platser är begränsat (max 15 st).

Anmälningsformulär