Mål
Välkommen till en metodutbildning i lösningsfokuserat förhållningssätt med inriktning mot NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). Under den här dagen får du lära dig hur man kan använda det lösningsfokuserade förhållningssättet i arbetet med ungdomar och vuxna med NPF. Du får en grund i de diagnoser som ingår samt praktiska tips på hur du kan arbeta med lösningsfokus i ditt dagliga arbete.

Målgrupp
Temadagen vänder sig främst till dig som arbetar inom skola, vård och omsorg och möter personer som har NPF. Alla andra intresserade är välkomna.

Från tidigare kursdeltagare:
”Johan är pedagogisk, lyhörd och har stor ämneskunskap”.
”Angelicas berättelse mycket intressant och givande”.

”Den mest inspirerande och konkreta föreläsningen på många år”.

Ur innehållet

  • Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
  • Introduktion till det lösningsfokuserade arbetssättet
  • Översätt problem till målsättningar
  • Använd styrkor för att hantera svagheter
  • Bygg på möjlighetstänk och sikta på önskade lägen
  • Hitta ”Må-bra-mönster”
  • Praktiska tips och övningar

Dagen görs i samarbete med Attention Malmö.

Kursledare
Johan Bysell
– examen i kommunikation och ledarskap och mångårig erfarenhet av förändringsarbete utifrån det lösningsfokuserade synsättet.
Angelica Ogland – journalist och föreläsare, har mångårig erfarenhet av att arbeta med och föreläsa om vuxna och ungdomar med NPF. Angelica fick sin adhd-diagnos i vuxen ålder.

Datum och plats
Tisdag den 9 maj 2017 kl. 09.30-16.00. Start klockan 09.00 med kaffe, registrering och smörgås. Adress är St Gertruds konferens, Östergatan 7b, Malmö.

Pris
Ordinarie pris: 2369 kr inkl. moms (1895 exkl. moms). Medlem i Riksförbundet Attention: 1658 kr inkl. moms (1326 exkl. moms). Stödorganisationer: 1 person till medlemspris.

Erbjudande: 3 eller fler ordinarie betalande, 15% rabatt på hela bokningen. (för att rabatten ska gälla måste bokningen göras på samma anmälningsformulär och med samma faktureringsadress).

I kursavgiften ingår boken ”Det finns alltid ett sätt – lösningsfokus och ADHD” ,  lunch samt för- och eftermiddagskaffe.

Anmälan
Sista anmälningsdag är den 2 maj och därefter är anmälande bindande. Observera att antalet platser är begränsat.

Anmälningsformulär