På den här dagen tar vi upp frågan om kreativitet i samband med psykisk sjukdom. Det finns många kreativa och framgångsrika personer med en psykisk sjukdom eller psykisk ohälsa. Finns det ett samband eller är det en myt? Vad säger forskningen?

Vi har bjudit in Simon Kyaga, överläkare och medicinsk forskare för att berätta om sambandet mellan kreativitet och psykisk sjukdom/ohälsa. Vi får också en beskrivning av de olika begreppen psykisk ohälsa, psykisk sjukdom och NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och vi får lyssna till en Hjärnkollsambassadör med egen erfarenhet.

Dagen avslutas med en nyskriven föreställning av Eric Donell, utformad som en minikonsert med föreläsning, musik och sång.

Målgrupp:
Dagen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom skola, vård och omsorg, annan verksamhet eller är intresserad av ämnet. Vi välkomnar även Attentions medlemmar och stödorganisationer med medlemsrabatt.

Ur innehållet:

  • Vad menas med begreppen psykisk ohälsa, psykisk sjukdom och NPF – likheter, skillnader och samsjuklighet.
  • Forskning om sambandet kreativitet och psykisk sjukdom – Finns det ett samband mellan  ADHD och kreativitet?
  • Utsikt” – en helt nyskriven inspirationsföreläsning och minikonsert som vänder sig till personer med NPF och deras omgivning. Föreställningen är en fristående fortsättning på föreställningen “Insikt”.

Föreläsare:
Anki Sandberg – inledningstalare, ordförande Riksförbundet Attention och NSPH.
Ing-Marie Wieselgren – psykiatrisamordnare, projektchef Uppdrag psykisk hälsa, SKL.
Marit Grönberg Eskel – handläggare SKL.
Louise Kimby – mobiliseringsansvarig Hjärnkoll.
Tove Lundin
, Hjärnkollsambassadör med erfarenhet av adhd och bipolär sjukdom.
Simon Kyaga – överläkare i psykiatri vid Lidingö Affektiva Mottagning och forskare vid Karolinska Institutet.
Eric Donell  – kreativ entreprenör, föreläsare, sångare och skådespelare med ADHD och Tourettes syndrom.

Datum och plats:
Måndag den 21 november 2016, kl. 09.30–16.00.  Start 09.00 med registrering, fika och smörgås. Adress är Saturnus konferens, Hornsgatan 15, Stockholm.

Pris:
Kursavgiften är 1850 kr (2313 inkl. moms). Medlem i Riksförbundet Attention 1 400 kr inkl. moms. Stödorganisationer har tillgång till en plats för medlemspris. I avgiften ingår frukost, enklare lunch samt för- och eftermiddagskaffe.

Erbjudande:
Vid anmälan av minst 3 personer för ordinarie pris ger vi 15 % rabatt! För att rabatten ska gälla måste bokningen göras gemensamt.

Sista anmälningsdag:
Sista anmälningsdag är den 14 november och därefter är anmälan bindande. Avbokning kan ske t.om två veckor innan kursen äger rum. Obs! Begränsat antal platser.

Välkommen!

Anmälan